Biográfia

Keszthelyen született, Pakson nőtt fel, ahol zenei pályafutását hét éves korában a helyi zeneiskolában kezdte.
Boldizsár a Cotton Club Singers alapítója, és frontembere volt 15 évig.
A zenekar Magyarország legismertebb jazz vokál együttesévé vált. A Csapat 13 nagylemezt, és 2 DVD-t készített.

Az együttes búcsúkoncertjét Magyarország legnagyobb kocerttermében, a Budapest Soprtarénában tartotta 2009. január 9-én.
A zenekar megszűnése után Boldi az opera műfajában folytatta karrierjét. 

A Cotton Club Singers után Szegeden debütált első operaszerepében, Cilea Adriana Lecouvreur Mauriziojaként.

A belcanto technikát két kiváló tanártól sajátította el. 
Első mestere Magyarország egyik legismertebb énektanára, Sík Olga volt, majd Berle Sanford Rosenberg tanítványa lett, aki annak idején Carlo Bergonzi egyik utolsó növendéke volt.

Az első évadjában már több díjat is elnyert. A momus.hu internetes operaportál az év operaénekesének díját, a Szegedi Nemzeti színházban pedig a Dömötör díj legjobb operaénekesnek járó díját vehette át.

2010-11-es évad januárjának elején “VINCERÓ” címmel jelent meg első önálló opera lemeze, amelyen a Szegedi Szimfonikus Zenekarral Puccini-Verdi operáinak leghíresebb tenor áriáit rögzítették. A lemez karmestere Pál Tamás volt.  
Ezalatt már nemcsak Szegeden láthatták az operarajongók, hanem Pécsett a Bolejn Annában Percy szerepében, és Miskolcon Turidduként a Parasztbecsületben. 

A Budapesti Tavaszi fesztiválon sikerrel szerepeltek Liszt Ferenc Don Sanche c. operájának magyarországi ősbemutatóján, melynek címszerepében láthatták őt. A Don Sanche opera koncertváltozatával 2011 októberében a mexikói San Cervantino zenei fesztiválon vendégszerepelt.

A 2011-es évad végén Simándi József özvegyétől vehette át a Simándi díjat, a szegedi színháztól pedig a Vaszy Viktor díjat.

2011 Szeptemberében az akkor pozsonyi operadirektor Peter Dvorszky egykori világhírű tenor meghívására a Szlovák Nemzeti Operában Cavaradossi szerepében debütált a Tosca-ban. 
Pozsonyban az azóta eltelt évadokban közek 20 címszerepet énekelt el több mint kilencven előadásban.

2012 júniusában Pinkerton szerepében debütált a Magyar Állami Operaházban. A következő évadokban számos szereppel vívta ki a fővárosi közönség szeretetét. Ezzel a Magyar Állami Operaház is folyamatos játszóhelye lett.

2012 szeptemberében nagy álma teljesült, Puccini szülővárosában Luccában a Tosca Cavaradossijaként debütálhatott. Nagy hatással volt a későbbi szerepeire ez a munkafolyamat, ahol belekóstolhatott az olasz operajátszásba.

2012 Decemberében egy nem mindennapi beugrással egyik napról a másikra a Stockholmi Királyi Opera felkérésére az Álarcosbál címszerepét alakította óriási sikerrel. A svéd közönség álló ovációval jutalmazta őt az előadás végén.

A 2013-as év elején művésztársaival a Verdi 200 éves jubileumára létrehozza a Verdi’n the Mood koncertprogramot Verdi műveit jazz-es formában bemutatva. Júniusban Alfrédként láthatták a Traviataban a Miskolci Operafesztiválon. Ez év szeptemberében különleges felkérésnek tett eleget, amikor Kína egyik legújabb operaházában a Tianjin Operában játszotta el Sztravinszkij: Oedipus Rex c. operájának címszerepét egy új produkcióban.

2014-ben ötödik évadjában már több mint húsz énekelt opera főszereppel a háta mögött második alkalommal nyerte el a Szegeden a Dömötör díjat a Hoffman Meséiben nyújtott kimagasló alakításáért.

2014-2015-ös évadban több mint 50 előadásban énekelt. A repertoár szerepei mellett számos új bemutatója volt. Köztük a legizgalmasabb a Busoni Dr. Faust c. operájában Mefisztó szerepe volt. 2015. julius 3-án az Álarcosbál Riccardo szerepében láthatták a Szegedi Szasbadtéri játékokon, ami Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpada, 4500 nézővel.

A 2016 májusában megszületett Gréta lánya, ezzel egyidőben számos felkérésnek is eleget kellett tennie, így szinte folyamatosan úton volt.

2016 nyarán a Szegedi Szabadtéri Színpadon debütált első Wagner szerepében. A Bolygó Hollandiban alakította Erik szerepét.

2016 őszén Melis György díjjal jutalmazta a Magyar Állami Operaház. A díjat minden évben az az operaénekes kapja, akit elismernek szorgalmáért, művészi kvalitásáért, valamint kiemelkedően szép kifejezésmódjához társuló tiszta magyar kiejtés ápolásáért.

2017 nyarán megkapta a Magyar Állami Operaház legrangosabb díját, az Operaház Kamaraénekese lett a 2017-2018-as évadban.

2018 tavaszán a Magyar Állami Operaház Székely Mihály emlékplakettel tüntette ki.

2018 nyarán a Fidelio KULT50 kiadványába Boldi lett 2018 legkiemelkedőbb férfi operaénekese.

2019 márciusában Örkény István: Tóték c. színpadi művéből készült opera előadás ősbemutatóján játszotta el az Őrnagy szerepét. A bemutató érdekessége, hogy Boldizsár ötletéből született az opera átirat.

2019 júliusában a Szegedi Szabadtéri Színpad grandiózus Aida bemutatóján két teltházas estén összesen 9000 néző előtt debütált nagy sikerrel Radames szerepében.

Jelenleg a Magyar Állami Operaház, a Pozsonyi Állami Operaház a Szegedi Nemzeti Színház állandó vendég tenorja. Több alkalommal vendégszerepel, Győrben, Miskolcon, Kassán, Prágában, Észtországban és Kolozsváron.

A 2019-2020-as évadban számos új bemutató mellett Szegeden az oszkár díjas Szabó István rendezésében Wagner Tannhauser címszerepében debütál.

Díjak:

 • 2018 KULT50 kiadvány
 • 2018 Székely Mihály emlékplakett
 • 2017 A Magyar Állami Operaház Kamaraénekese a 2017-2018-as évadban.
 • 2016 Melis György díj, Magyar Állami Operaház
 • 2014 Operabarátok díja Szeged
 • 2014 Dömötör díj Szeged
 • 2011 Dömötör díj Szeged
 • 2010 „ Simándi díj“
 • 2010 „Vaszy Viktor díj, Szeged
 • 2010 „Év operaénekese“ díj Szeged
 • 2009 www.momus.hu internetes komolyzenei újság „Év embere“ díj.